Spiritueel Mentor

Over Spirit Business Mom Mariska van der Hiele

hoe het begon

Van boerenmeisje naar spiritueel mentor

Het boerenmeisje is nooit weggeweest maar het spirituele pad heeft me geleerd écht te gronden

Dankzij jaren teachings van spiritueel leraren ben ik tot een punt gebracht dat ik een zeer gedegen basis heb om met mijn invoelende vermogen een groep én individu te begeleiden in de energetische en spirituele ontwikkeling gericht op business en moederschap. Ooit begon ik als kindercoach en spiritueel therapeut en begeleidde ik (business)mom’s jarenlang om hun kind te begrijpen en vanuit vertrouwen en veiligheid te leven. In mijn business heb ik mijn eigen principes toegepast wat leidde tot veel rust en vrije tijd zodat ik vanuit gronding aanwezig kon zijn voor mijn kinderen én in mijn business.

Hoe komt een boerenmeisje terecht op het spirituele pad?

Een boerenmeisje opgegroeid in het mooie en nuchtere Zeeuwse. Geboren in hèt mosseldorp van Nederland, Yerseke, en daarna in een dorpje op korte afstand van Veere waar ze wekelijks kwam omdat haar familie daar vandaan komt. Mijn moeder komt uit een boerengezin en mijn vader uit een ambtenarengezin dus ik ben opgevoed met mes en vork etend op de dijk met de boeren en knechten naast de grazende koeien. Dus je zou denken dat ik al stevig, met beide benen, in de Zeeuwse klei stond en gegrond was.

Toen ik 29 jaar oud was, gescheiden, zwanger van ons derde kind in een koophuis onder water wat verkocht moest worden en €2000 op de
spaarrekening, gooide ik volledig het roer om en pakte ik mijn spirituele pad, wat begon op mijn 20e waar toen een enorme nieuwschierigheid ontstond naar het invoelende vermogen, weer op.

Integratie van het spirituele
Op mijn 20e ontdekte ik mijn voelende vermogen en dat ik daarmee mensen kon lezen. Ik werd al vrij snel zweefteef genoemd en op mijn 23e kreeg ik een relatie tot mijn 28e. We hadden een koophuis, kregen 3 kinderen, trouwden. Totdat dat stukliep. Het gezinsleven, het leven wat je altijd voorgehouden is als dé heilige graal, was mijn houvast. Zonder enige twijfel pakte ik het spirituele pad, wat eerst als een houvast voor mijn innerlijke onrust fungeerde, weer volledig op en kwam terecht op een spiritueel centrum waar mijn reis tot mijn eigen integratie van het spirituele (wat is dat dan?!) begon.

Ervaren dat er meer is dan je kan zien
Tot aan mijn tiende gingen wij naar de kerk. Daar wordt gepreekt over het spirituele maar ik heb het daar nooit mogen ervaren. Mijn lichaam reageerde mega onrustig in de bankjes waarschijnlijk omdat ik voelde dat er van alles onder banken en stoelen werd geschoven.

Ik wist dat er meer was dan je kon zien
Toch trok dát wat niet zichtbaar is en wel voelbaar me enorm. Ik wist dat er meer was, al als heel jong meisje, dan dat je kon zien.

Alles wat ik sinds 2011 leerde doorleefde ik en vanuit die levenservaring geef ik les

Dat moet je ervaren
Tot mijn 29e en ik op het spiritueel centrum al snel leerde dat spiritualiteit iets is wat je moet voelen en ervaren. Ik heb nooit een boek gelezen maar alles ervaren. Mijn van nature aanwezige interesse in de psyche en het emotionele welzijn van de mens werd op volwaardige manier gevoed. Alles wat ik leerde doorleefde ik en vanuit die levenservaring geef ik les.

Kort erna begon ik aan de opleiding tot kindercoach vanwege mijn ontroering voor de onschuld van kinderen maar kwam er al snel achter (op dag 3) dat ik met moeders wilde werken. Ouders hebben de mogelijkheid om zo een diepe warme invloed op hun kinderen over te brengen waardoor ik voelde: “ik moet bij de ouders zijn!”. Vervolgens heb ik jarenlang het gedrag van mijn kinderen gespiegeld (wat ik leerde op dag 3 in de kindercoachopleiding), met succes. Hoe meer trauma’s je opruimt van jezelf hoe minder zij hoeven te dragen en dat merkte ik. Ondertussen heb ik 3 pubers en heb een hele fijne harmonieuze band met hen. De combinatie van coachtechnieken en spirituele technieken bleek goud waard!

De spirit business mom
Na duizenden 1:1 sessies heb ik de logische stap gemaakt om specifiek de spirit business mom te helpen. De business mom mag ervaren hoe het is om vanuit gronding zich gedragen te voelen en overvloed, kalmte en vreugde te verpreiden omdat ze het leeft. Het effect is goud waard! Voor haarzelf, haar kinderen én haar klanten.

Van boerenmeisje naar spiritueel mentor Van boerenmeisje naar spiritueel mentor is een reis geweest van jarenlange beoefening van verschillende Oosterse stromingen (vipassana, pranic healing, pyschologie en diep energetisch werk op de chakra’s) te voelen en ervaren hoe het is om vanuit gronding je gedragen te voelen en overvloed, kalmte en vreugde te verspreiden

 

Spiritualiteit in moederschap & business

Alles wat je manifesteert ontstaat eerst in de geest. Net als je business dat ontstond uit een verlangen. Of je relatie, je huis, zelfs de nieuwe schoenen die je kocht. Tot aan je kind toe is alles ontstaan uit een verlangen en kreeg vorm in de geest tot het hier op aarde geboren werd.

Op wilskracht of vanuit gronding?
Een kalme verbinding tussen je geest en het aardse is van mega belang omdat alles wat je doet energie oplevert of energie kost. En de business mom is er erg goed in om alles op wilskracht te doen.

Je “missie” vanuit gronding
Ik weet dat je als business mom vanuit je ziel dat verlangen voelt om je “missie” op aarde te leven. Daarom die 101 ideeën waarvan er 100 niet uitkomen. Maar ook dat je er écht wilt zijn voor je kinderen. Hoe mooi als de balans er al is? En je die voelt door te gronden?

Als business mom zijn mijn kinderen het allerbelangrijkste en omdat ik al ondernemer was toen mijn oudste geboren werd heb ik er altijd voor hen kunnen zijn. De balans tussen business en privé is voor mij goud waard en die haal ik uit mijn gronding. De samenwerking tussen ziel en mijn persoontje.

De ziel is de gemene deler in alles

Bezield leven
Het is niet te beschrijven hoe het voelt als je die samenwerking tussen ziel en persoontje ervaart. Iedere keer weer een laagje dieper. En als je dat ervaart, dan is het van jou. Zodat je het in jouw tempo kunt gaan leven. In je moederschap, je relatie, je business en met je klanten.

Spiritueel leraren
Dit had nooit gekund zonder mijn spiritueel leraren die het mij lieten ervaren en mij alle lessen leerden die nodig waren. Om te kunnen zien dat de ziel de gemene deler is in alles. Het gedeelte wat niet zichtbaar is, maar wel voelbaar. En hoe je van voelbaar overleven naar voelbaar leven toe kan groeien. Precies wat mijn missie was elf jaar geleden en ik met veel liefde begon met de opleidingen tot kinder,- opvoed,- en pubercoach om daarna kinderen via hun moeders te begeleiden is nu uitgegroeid tot Spirit Business Mom. Mag ik jouw leraar, mentor, zijn?

 

Mariska kwam op mijn pad toen ik met een zware burn-out thuis zat. Ik was mezelf volledig kwijt. Ik kon nauwelijks geluid verdragen, geen winkel meer in en niet goed voor onze kinderen zorgen. Mariska heeft mij geholpen de switch te kunnen en durven maken van overleven naar leven. Ze geeft je geen label of sticker; je wordt niet veroordeeld. Je mag er zijn, zoals je bent. Van Mariska leer ik weer in mijn kracht te staan, mijn plek in te nemen. Dit heeft niet alleen mijn leven verrijkt, maar werkt door in mijn hele gezin. 

– Suzanne

×